X

Circled is ready for translating to any language translated by the WordPress community!Visit

Oliver! ::

BSO Producties


Oliver Twist is een weesjongen van 13 jaar oud. Hij groeit op onder het strenge toezicht van Mrs. Corney en Mr. Bumble. De weeskinderen krijgen in het weeshuis weinig tot geen eten en verzorging, en op een dag stapt Oliver naar Mr. Bumble om een extra portie eten te vragen.

Deze laatste wordt meteen furieus en verkoopt Oliver aan begrafenisondernemers Mr. en Mrs. Sowerberry. Na een heftige ruzie met de assistent en de dochter van de Sowerberry’s, loopt Oliver weg belandt hij in de grote stad… Londen!

Daar ontmoet hij de “Gladde Glipper”, de beste kinderboef van de hele stad, en de trouwste assistent van gepensioneerd boef Fagin. Oliver wordt geïntroduceerd bij Fagin en zijn bende boefjes. Zo ontmoet hij ook Bill Sikes (de gevaarlijkste crimineel van heel Londen), Nancy (zijn vriendin die tevens prostituee is) en Bet (haar jonge vriendin en pupil).

Oliver gaat mee op schok met de bende boefjes, maar wordt betrapt door Mr. Brownlow, een welvarende oude heer uit Londen. Mr. Brownlow neemt Oliver in huis om hem op het rechte pad te krijgen, totdat verschillende partijen doorkrijgen dat Oliver hen meer waard is dan eerst gedacht, en de jacht op hem begint. Oliver wordt heen en weer gesleurd tussen mensen die het wel en niet goed met hem voor hebben, alsook tussen waardes als eerlijkheid en rechtvaardigheid, en tussen liefde en agressie.

Toneel- en Musicalgroep B.S.O. vzw brengt deze negende productie in samenwerking met het 30-koppige Symfonische Jeugdorkest van Edegem. Allen tesamen brengen 40 volwassenen en 40 kinderen deze familiemusical van Lionel Bart. Het kinderensemble is samengesteld uit kinderkoren A(r)kkoor(d) Wilrijk en De Konsinjoorkes Kontich. Verdere samenwerkingsverbanden zijn gelegd met CC De Kern en Jeugdcentrum Vizit. De artistieke leiding is in handen van Manu Jacobs, zangcoaching gebeurt door Lies Jacobs en choreografieën zijn van Stijn Vermeylen en Charlotte Boeykens. Peter en meter van de productie zijn Stany Crets en Ann Van den Broeck.

Info

opnamedatum – 20/09/2014
locatie – CC De Kern, Wilrijk

Crew

camera – Michael Tourné & Gwendolyn Durinck
montage – Michael Tourné
grafisch ontwerp dvd – Hans Claes